Българският национален отбор по хокей на лед до 18 години записа втора победа на световното първенство в Дивизия II Група „В“, което се провежда в испанския град Пуигчерга.

След като надвиха Израел със 7:6 в първия си мач, нашите момчета удариха домакина Испания с 5:4 след продължение. Успехът дойде с гол на Александър Станимиров само 26 секунди след началото на оувъртайма.

България направи впечатляващ обрат за победата. Нашият тим изоставаше с 1:3 след края на първата третина и допусна четвърти гол във вратата си само 2:31 минути след началото на втората част. Тогава треньорът Дерек Айслер направи вратарска смяна. На мястото на Никола Стефанов на леда се появи Георги Миланов. Георги, който играе в Канада, е син на президента на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов и внук на покойния легендарен вратар на националния отбор Георги Миланов.

България наниза три безответни попадения във вратата на Испания през третия период и стигна до продължение, в което беше постигната победата. Александър Станимиров и Кристиан Пандилов вкараха по два гола за успеха. Александър Кожухаров също се разписа, а Александър Стаменов направи две асистенции. Роман Марияс и Хуан Фернандес завършиха с по едно попадение и едно голово подаване за Испания. Ендика Фернандес и Дарио Мартинес също вкараха.

Днес е почивен ден на световното първенство. В сряда от 14:00 часа българско време родните национали до 18 години ще играят с Тайван. Лидер във временното класиране е Китай с 6 точки, следван от България с 5. Испанците са трети с 5. Австралия има три точки, а Тайван и Израел още нямат спечелен актив.