Най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова ще учи и тренира в САЩ. Рекордьорката на 100 и 200 м свободен стил и на още 7 дисциплини ще се готви в Щатите за олимпийските игри в Лондон. Рангелова планира да прекоси океана на 23 август - седмица след европейското на 50-метров басейн в Будапеща. Шампионатът в унгарската столица е от 4 до 15 август.

19-годишната пловдивчанка е получила пълна стипендия от Южния Методистки университет в Далас, щата Тексас, за първите два семестъра. Вчера пловдивчанката издържа изпита по английски, което й отвори окончателно вратите към следването, най-вероятно в специалност психология. В момента Нина, която беше единствената българка, стартирала на олимпийските игри в Пекин, учи в Националната спортна академия.

В началото на 2010-а Рангелова и националният треньор Веселин Суров се разбраха тя да тренира до олимпиадата в България. И после да крои планове за САЩ. Сега нещата се промениха.

Повече от година зад граница се подготвя Екатерина Аврамова - другата златна рибка в родното плуване. Държавната рекордьорка на 100 и 200 м гръб живее в Лондон с майка си.

“Пожелавам успех на Нина - каза Суров за "Труд". - Дано намери сили да продължи с тренировките на най-високо равнище и така да подобрява постиженията си. От това българското плуване само ще спечели - Нина Рангелова да е още по-бърза на олимпийските игри догодина.”