България най-после спечели медал от световното първенство по борба в Лас Вегас. Евелина Николова извоюва бронз в категория до 55 килограма на свободния стил, след като преди нея редица от състезателите ни се провалиха на шампионата на планетата.

Българката взе медала по феноменален начин. Националката губеше с 0:7 от Куйню Панг до 4,38 мин., но след това с майсторска хватка тушира китайката и заслужено донесе първи медал за българската делегация в Америка. Изпълнението на Николова хвърли в екстаз над 5000 зрители в "Орлианс Арена", сред които имаше солидно българско присъствие.

Бронзовата медалистка от Баку 2015 изигра четири срещи на Световното в Лас Вегас, като всичките завършиха преди шестата минута. Три пъти Николова не остави шансове на своите противнички, а само на 1/4-финала отстъпи на представителката на домакините - Хелън Марулис, която я тушира, а след това на финала тушира и Ирина Ологонова (Русия). Българката стартира с туш срещу Бедуха Гюн (Турция), а на репешажа тушира и Бренда Фернандес Саласар (Мексико).