ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нургюл Салимова най-после успя да получи виза за Канада и участието й в Tурнира на претендентите за световната титла вече е сигурно. Това става ясно от публикация на световната шахматна федерация ФИДЕ в социалните мрежи. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Другите седем участнички в Tурнира на претендентите са Александра Горячкина (Русия), Екатерина Лагно (Русия), Анна Музичук (Украйна), Лей Тинцзе (Китай), Тан Чжунъи (Китай), Вайшали Рамешбабу (Индия)и Хампи Конеру (Индия). 

Надпреварата ще се проведе от 2 до 25 април в Торонто. Победителката ще се изправи в мач за световната титла срещу шампионката Дзю Уъндзюн.

ФИДЕ заплашваше да премести мача, ако Канада не забърза и финализира продецурата с издаването на визи на състезателките. Някои от тях планират ранно пристигане в страната за адаптация и подготовка. В крайна сметка и Салимова дочака визата, за да може да отпътува за Торонто.

Българката ще стартира срещу Анна Музичук на 4 април в първия кръг. В последния Салимова ще играе срещу Александра Горячкина на 21 април. Именно от нея Нургюл загуби финала за Световната купа в Баку миналата година.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!