Илиана Раева очаквано бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика на Общото отчетно-изборно събрание днес.

Други кандидати за поста нямаше. Раева ще ръководи най-успешния ни спорт в последните 10 години за трети мандат.

Това става възможно, след като на предишна сбирка на управата бе гласувано две трети от членовете да могат да предлагат трети мандат за президент, а на днешното събрание мандатността изобщо отпадна.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Илиана Раева разкри, че има големи планове и амбиции за развитието на гимнастиката и анонсира новите имена в управата на федерацията. Това са Илия Гърков, представител на "Дънди Прешъс Метълс", Юлия Мумджиева, бронзовата медалистка с ансамбъла от Рио де Жанейро Ренета Камберова и една изненада, съобщава БНР.

"Приятно изненадана бях самата, преди месец, когато се контузи, при мен дойде капитанът на националния отбор Невяна Владинова и ми сподели, че иска да се обучава за ръководител. Оттогава тя е неизменно до мен и я обучавам за ръководител във федерацията. Много обичам да помагам на младите. Виждам, че много от успешните клубове са ръководени от млади кадри. Сега с удоволствие ще помагам на Невяна Владинова да сбъдне голяма нейна мечта - да стане голям ръководител", сподели Раева и добави:

"Не мисля, че никой не смее да излезе насреща ми за шеф на федерацията, а просто, че хората са доволни, затова ме преизбират."