Финалът на Едмонд Назарян срещу руснака Виталий Кабалоев ще бъде излъчен днес пряко по БНТ 3 от 19 часа. Схватката е в категория до 55 кг на класическия стил от европейското първенство в Рим. 

18-годишният Назарян-младши, син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, стигна до решителната схватка след три категорични победи - две с технически туш и туш на полуфиналите. Едмонд поднесе голямата сензация снощи, справяйки се отлично срещу световния и европейски шампион за 2018 година Елданиз Азизли (Азербайджан), над когото надделя и си осигури класирането в битката за златото още при дебюта си на голямо първенство при мъжете. 

Назарян-младши прикова вниманието вчера в Рим с блестящото си представяне, като се надяваме и днес да ни донесе радост. Големият талант вече си гарантира среброто, но скача смело за златния медал.

"Не трябва да имаш страх, като излизаш да се бориш. Трябва да усъвършенстваш това, което си правил на тренировките. Бориш се спокоен и уравесен", коментира пред NOVA Едмонд Назарян веднага след победата си на полуфинала. 

"Този финал за мен е отговорност, искам да стана шампион! Tрябва да се боря по-умно, за да стана шампион", призна Назарян-младши. 

Легендарният му баща е бил на 19 години, когато печели първото си злато при мъжете.