"Какво по-голямо щастие от това... както аз съм двукратен олимпийски шампион, така искам и моят син Едмонд да донесе олимпийска титла за България  и да задмине успехите ми", заяви щастливият Армен Назарян.

Вчера най-големият му син Едмонд триумфира с европейската титла на първенството по борба за кадети в Скопие. 16-годишният талант спечели отличието в категория до 45 кг на класическия стил. С успеха си Назарян-младши донесе и квота за България за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през септември, и засега ще е единственият ни представител на форума.

"Имаме нужда от възраждането на борбата в България", продължи Назарян, който в момента е и селекционер на мъжкия ни национален отбор. "Веднъж ще помагам като треньор и след това като баща. Искам не само синът ми, но и други деца да носят златни медали от големи първенства. Бъдещето е в младите", добави шампионът.

Назарян бе от самото начало на първенството, а в петте срещи бе в ъгъла на Едмонд заедно със старши треньора Николай Дачев. На финала Едмонд спечели инфарктно срещу азера Гурбан Гурбанов - 3:3.

"Имаше много тежък жребий, направи пет срещи, и то срещу много сериозни съперници - срещу украинец, германец, руснак, французин. Прояви невероятен дух и сърце, но му трябва още опит", каза още Назарян за наследника си.

Световният и европейски шампион Иво Ангелов, помощник треньорът на националите Бисер Георгиев, бившият национал Илиян Георгиев също бяха в Скопие, за да подкрепят в решителната битка Едмонд. 

Младите ни класици бяха в Скопие под ръководството на треньорите Юлиян Георгиев и Николай Дачев. 

След триумфа българи и арменци празнуваха успеха заедно, а Назарян се закани голямата почерпка да е след младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента.