Швейцарският тенисист Роджър Федерер е спортистът в класацията на списание Forbes с най-големи приходи през отминаващата 2020 година. Това е изненадващо с оглед на факта, че Маестрото не е играл от месец февруари, когато се подложи на операция на коляното.

Информация за топ 10 на класацията изтече още преди седмица, но сега са ясни всички 100 известни личности, попаднали в нея. В подреждането участват освен спортисти, така и хора от шоубизнеза, медиите и др.

Въпреки че Федерер не участва в турнирите през есента, тъй като се възстановяваше след хирургическата интервенция, той е натрупал над 106,3 млн. долара, които му отреждат трето място като цяло в класацията след Кайли Дженър (590 млн. долара) и Кани Уест (170 млн. долара). Колосалната сума е постъпила в сметката на Маестрото от рекламните и маркетингови ангажименти на спортиста извън корта.

След Федерер в класацията се нареждат двете големи звезди на световния футбол Кристиано Роналдо от Ювентус и Лионел Меси от Барселона, съответно със 105 и 104 млн. долара. В десетката на седма позиция е и Неймар с 95,5 млн. долара. Колегата на Федерер и световен №1 в тениса Новак Джокович е едва 68-и с 44,6 млн. долара, а Рафаел Надал е 80-и с 40 млн. долара.

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е на 40-а позиция с 54 млн. долара приходи. Британският боксьор Антъни Джошуа, който защити световните си титли с нокаут срещу Кубрат Пулев в деветия рунд, е 57-и с 47 млн. долара, а американският му колега Дионтей Уайлдър заема 59-а позиция с 46,5 млн. долара. На последната позиция в класацията е голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах с 35,1 млн. долара.

ЦЯЛАТА КЛАСАЦИЯ НА FORBES ЗА ЛИЧНОСТИТЕ С НАЙ-ГОЛЕМИ ПРИХОДИ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА - ТУК!