Единствената българска участничка при жените Валентина Георгиева получи контузия на коляното и не завърши финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен (Германия).

16-годишната Георгиева се приземи лошо след първия опит и не успя да продължи състезанието. Тя получи оценка от 12.733 точки, но след това пропусна втория прескок и официално беше записано, че не завършва финала. На българката беше оказана медицинска помощ веднага, но все още няма информация за състоянието й.

Контузията на Георгиева беше втора от първите пет гимнастички. Малко по-рано травма получи и Азия Д'Амато (Италия), която преди два дни взе златото в многобоя.

Европейска шампионка на прескок стана унгарката София Ковач с 13.933 точки, следвана от Азия Д'Амато с 13.716 и Алин Фрийс (Франция) с 13.599 точки.

Междувременно, Нели Танкушева и Цветана Добрева получиха дипломи за почетен съдия от Европейската федерация по гимнастика по време на шампионата в Мюнхен. Доц. Танкушева и проф. Добрева са в съдийския панел на състезанието.

Европейското първенство по спортна гимнастика в Мюнхен продължава от 18 до 21 август с надпреварата при мъжете и при младежите.