Бившият бразилски футболист Кака, който спечели "Златната топка" през 2007 година и стана световен шампион през 2002-а, ще направи дебюта си като маратонец в Берлин тази неделя, съобщи "Франс прес". Той заяви, че се вълнува толкова, колкото и преди мачовете.

40-годишният бивш играч на Милан и Реал (Мадрид) разкри, че борбата на баща му с КОВИД-19 го е подтикнала да участва в маратона.

"Той остана 45 дни в болница. За щастие е сред нас и днес", каза Кака, който ще тича в компанията на баща си и брат си.

"Татко няма да тича, само ще ходи, но искаме да бъде с нас при това семейно предизвикателство", добави Кака.

Кака, чието истинско име е Рикардо Изексон дос Сантос Лейте, заяви, че маратоните са специални спортни събития, защото аматьорите могат да участват наравно с професионалистите.

"Това е нещо характерно за маратоните. След това можеш да кажеш, че най-добрият е направил това време, а ти си тичал до него за момент", заяви Кака, който се надява да премине дистанцията в неделя за по-малко от 4 часа. 

"Искам да завърша за около 3 часа и 40 минути, ако се чувствам добре. Но може да се справя и по-добре", добави бразилецът.

В последните години в маратоните по света активно участват и други бивши футболни звезди, сред които Раул и Ариен Робен.