COVID-19 взе поредната си жертва от света на спорта. Това стана ясно, след като италианските медии обявиха за смъртта на Масимо Чутита. Легендарният национал по ръгби на страната е починал на 54-годишна възраст в болница в Рим.

Чутита има 69 мача за италианския представителен тим за периода 1990-2000 г., като в 22 от тези срещи е бил с капитанската лента. С националния отбор играе на световните първенства през 1991 и 1995 г.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Новината за смъртта му потопи в скръб феновете на ръгбито в четири държави. Освен в родината си Чутита е играл за клубни отбори от ЮАР и Англия. В периода 2009-2015 г. пък е важна част от треньорския екип на националния отбор по ръгби на Шотландия.

„Масимо беше символ на ръгби спорта в Италия. Той беше нашият най-голям посланик в света на този вид спорт. Само в рамките на броени часове след новината за смъртта му получихме множество съобщения със съболезнования. Те дойдоха не само от Англия и ЮАР, където прекара голяма част от състезателната си кариера, но и от Шотландия където беше треньор. Съболезнования получихме и федерациите на Румъния, Канада и Португалия, които го ползваха като консултант“, Марцио Иноченти – президент на Италианската федерация по ръгби.