Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева отново се изказа за трагедията с Цветелина Стоянова и призова всички медии да спрат да коментират поне до понеделник, за да не се оказва допълнителен натиск върху останалите пет момичета от ансамбъла. Както е известно, гимнастичката направи опит за самоубийство във вторник, след като скочи от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал "Надежда".

„Аз не я познавам. В момента помагам индивидуално. Наистина трябва да се замълчи. Нека най-после да бъдем преди всичко хора. Защо не говорим, че е все по-ранна възрастта на тези депресии? Защо не говорим за начина, по който живеем? Нека да замълчим, докато свърши състезанието. Там са деца, българският национален отбор девойки. Това са деца, които са се подготвяли, за да завършат цикъла с едно хубаво състезание. Там са момичета, които могат да бъдат извадени от това състояние, само ако вниманието им бъде насочено към състезанието”, сподели Нешка Робева пред Нова Телевизия.

„Трябва да спрем с тези коментари до неделя, ако наистина сме хора. Това е изваждане от тежко състояние на другите момичета. Има още пет други момичета, които какво да направят децата и те ли да се хвърлят? Да им помогнем и да им кажем, че ги обичаме и вярваме в тях. Да им кажем, че каквото и да направят, пак ще ги обичаме. Имаме едно дете, което е посегнало, но имаме и други пет момичета. Какво да направят те? Нека замълчим до неделя, да им помогнем. А нека като се завърнат в България, ако искате организирайте пресконференция, поканете психиатри, журналисти. Да говорим сериозно  какво е психика, какво е състезание. Защо всичко ровят с мръсните си ръце? Имам предвид цялата тази помия в интернет. Хайде малко да замълчат”.

„Тя е в семейството си. Ако те знаеха че това състояние е депресивно, те веднага щяха да вземат мерки. Българинът има предупреждение към психически заболявания. Има огромна преса върху младите хора, но тя не е само в спорта. Нека не намесваме състезание със спорт. Нека да им създадем спокойствие на тези деца”.

„Добре, при Нешка Робева е концлагер, добре, съгласна съм, но сега не е така. Правила съм ги шампионки. Но защо трябва да се предават греховете на Нешка Робева? Ако съм спорила с Илияна Раева бе, че тя искаше да им създаде всякакъв комфорт." Какво искате да кажете? Че ги завързват с вериги, че ги държат? Това е тяхната професия, те имат избор. Че предстартовите състояния са тежки, са друго нещо. Защо нямате милост към тези деца? Обръщам се към всички медии, към това мръсно интернет пространство. Достъпът на децата до него трябва да бъде ограничен. Нека пощадим това дете, да оставим малко спокойствие в тях, а след това да говорим", завърши Робева.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА