Легендата Нешка Робева коментира трагичния инцидент с гимнастичката от ансамбъла Цветелина Стоянова. Грацията направи опит за самоубийство във вторник, след като скочи от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал "Надежда".

Робева бе попитана как ще отговори на кръстника на Цветелина Стоянова, който твърди, че една от причините за действията й е изваждането й от отбора и че подобно състояние се усеща: "Щом толкова бие тъпана, да я е завел на лекар. Аз знам какви са предстартовите състояния и как се преодоляват. Този отбор е постоянно на път. Ако един лекар постоянно наблюдава детето, може да хване състоянието. Не знам защо психологът не го е уловил. Обикновено спортните психолози работят със здрави хора, следят се предстартови състояния. Аз лично не съм работила с психолог, държала съм аз да вадя децата от подобни състояния."

"От това, което впоследствие ми разказаха, направих предположение за депресия. Но не съм лекар. След като отборът се върне от Израел, ще се потърси психиатър. Не психолог. Разликата е огромна", каза още Робева.

"В петък бях в залата да направим едно празненство. Тогава ми казаха, че Цвети е отказала да замине. Аз самата бях шокирана, защото си мислех какво ще направят останалитие момичета. В един момент момичетата бяха разговаряли и тя беше казала, че ще замине. Веднага след това обаче отново е казала, че няма да тръгне с тях", допълни още Нешка.

"Работя 50 години в спорта. Самата аз осем години съм била национална състезателка. Аз не обичах състезанието, преживявах го един месец преди това. Търсех консултации с психиатри и психолози. В случая това натоварване може да е отключило депресия. Но такова психическо натоварване е нормално не само за всеки спортист, а и за всеки артгист. Това са състояния, които са известни. Това, че се е случило на Цвети, почти 100% съм убедена, че по-късно е отключила депресия, а депресията е тежко заболяване. Никой не знае какво поражда това заболяване", коментира още легендарната специалистка.

На въпрос, психолог Татяна Янчева не е ли уловила този момент при Цветелина Стоянова, Нешка Робева кщаза: "Имало е възможност, ако тя е специалист в тази област. А тя е спортен специалист. Тя е приходяща, не е непрекъснато с децата. Доколкото разбрах, това се е отключило след Световната купа в България. Тя не може да знае, ако не го е изучавала."

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА