Десет от изявените ни спортисти получиха спортни GPS часовници GARMIN на специална церемония в Министерстото на физическото възпитание и спорта. Министър Свилен Нейков предостави апаратите на Мария Гроздева, Станка Златева, Радослав Великов, Елис Гури, Христо Маринов, Детелин Далаклиев, Ваня Стамболова, Ивет Лалова, Инна Евтимова и Мирослав Кирчев. Спортистите са избрани от фирма "ГЕОТРЕЙД - Иванов" - ООД, която подарява спортните часовници.

Представителите на GARMIN за България заявиха желанието си да подарят по един висококласен автомобилен навигатор на всеки български спортист, който се завърне от Лондон с титла или медал.

"Много се радвам, че имаме подкрепата на бизнеса, защото в съвременния динамичен спорт всички резултати на нашите състезатели трябва да бъдат оценявани по достойнство и да се стимулира развитието на спорта и на спортистите ни с такива награди. Това са часовници, които са крайно необходими особено в спортовете, свързани с издръжливост. Характеристиките, които притежават GPS системите, ще помагат изключително много на треньорите при изпълнението на техните планове от самите състезатели", каза министър Свилен Нейков.

"С голямо уважение и благодарност се обръщам към представителите на GARMIN за България за тяхната помощ и отзивчивост. Много се радвам, че нашите спортисти, които ще вземат медали на Олимпийските игри в Лондон, ще получат също такива награди", добави Нейков.

Часовниците на GARMIN гарантират ново измерение при подготовката на професионални спортисти. Уредите са незаменими помощници за прецизно дозиране на натоварването по време на тренировка и персонален анализ на постигнатите резултати от всеки отделен спортист. Типичната комплектовка на тези спортни часовници включва зарядно устройство, кабел за зареждане, пулсомер и безжичен USB stick за връзка с персонален компютър.