Александра Лисовска спечели европейската титла в маратона при жените. На шампионата по лека атлетика в Мюнхен 31-годишната полякиня триумфира с време от 2 часа, 28 минути и 36 секунди. Това е най-големият успех в кариерата й до момента. Лисовска стигна до златото с много силна самостоятелна атака в последните три километра и лично постижение за сезона. 

Втората позиция зае хърватката Матеа Парлов Кощро, която завърши за 2:28:42 часа. Бронзовият медал стана притежание на нидерландката Ниенке Бринкман. Тя изпревари с броени сантиметри германката Мириам Датке. И двете обаче получиха равно финално време от 2:28:52 часа.

Българските представителки в маратона имаха труден ден. Маринела Нинева остана на повече от 17 минути от победителката Лисовска. Състезателката на клуба по лека атлетика Локомотив (Дряново) финишира за 2:45:40 часа и зае 45-ото място. 

Националната рекордьорка Милица Мирчева пък не завърши, въпреки че се движеше на 26-о място в класирането на контролата на 32-ия километър, след което се отказа. За момента не е ясно дали тя има проблем с контузия.