НХЛ ще има нов шампион, след като Далас Старс детронира Вегас Голдън Найтс след победа с 2:1 в решителния седми мач от плейофната серия от първия кръг. „Звездите“ елиминираха „златните рицари“, въпреки че допуснаха загуби в първите срещи от противостоянието между двата отбора в елиминациите.

Уаят Джонсън даде аванс на Далас пет минути преди края на първата третина, но в заключителните минути на втората част Брет Хаудън изравни. Радек Факса реализира победния гол само 44 секунди след началото на третия период. Във втория кръг на плейофите Далас Старс ще играе срещу Колорадо Авъланч. Серията стартира на 8 май в Далас.

Ню Йорк Рейнджърс продължава без загуба от началото на елиминациите. След като в първия кръг елиминира Вашингтон Кепитълс с 4:0, тимът от Голямата ябълка стартира втория етап с успех с 4:3 над Каролина Хърикейнс.

Мика Зибанеджад се отличи с два гола и асистенция за „рейнджърите“. Винсънт Тротчек добави едно попадение и едно голово подаване, а Артеми Панарин също беше точен. Джейкъб Слейвин, Мартин Нечас и Сет Джарвис вкараха за Каролина. Вторият мач от серията е на 8 май в Ню Йорк.