Българският бокс от много години е раздиран от скандали, интриги и удари под кръста. Макар 2011-а да е едва в началото си, и тя не прави по-сериозно изключение. Броени часове преди началото на турнира "Странджа" в Пазарджик ситуацията отново е на път да излезе извън контрол, пише “Тема Спорт”. Поводът за това е изваждането на Симеон Чамов от I група на списъка за олимпийска подготовка.
 
Националът от ЦСКА, който няма конкуренция у нас при 69-килограмовите, е научил, че е в III група, но така и не му се дава обяснение защо. Решението е било взето на УС на федерацията. И тук идва най-интересното - от началото на годината изобщо не се е събирал управителен съвет или поне никой не знае да е имало такъв.
 
В I група за олимпийска подготовка са Детелин Далаклиев, Младен Манев, Тервел Пулев, Радослав Пантелеев, Деница Йорданова и Десислава Лазарова. Това са имената, които са били предоставени на БОК от федерацията и които получават по 75 лева на ден. Селекционерът Петър Лесов е обещал да говори с президента на боксовата централа Марин Димитров за връщането на Чамов - нещо, което едва ли обаче може да стане./БЛИЦ