ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Федерацията по колоездене на Великобритания нанесе тежък удар по трансджендър спортистките, желаещи да се включат в надпревари при дамите. На тях ще им бъде забранено да участват наравно с "родените като жени" и ще могат да бъдат част само от състезания при мъжете, което от организацията обясниха с необходимост от справедливост в спорта.

Новата разпоредба ще засегне една от звездите на британското колоездене Емили Бриджис, която миналата година бе спряна от състезание и определи решението на Британската колоездачна организация като "насилствен акт на пропаднали хора, които водят война".

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

През 2021 година Международният олимпийски комитет публикува набор от насоки към международните федерации, с които да разреши появата на трансджендър спортисти.  Тогава от МОК подчертаха, че всеки може и трябва да се състезава в надпреварите при пола, при който се чувства по-добре.

Припомняме, че заради недоволство на жените спортистки все повече спортове започнаха да ограничават "бившите мъже" от това да се състезават с жени.

За последен път скандал заради трансджендър спортист разтърси САЩ, където плувкини скочиха на своя съперничка.

След това Международната федерация по плувни спортове (FINA) излезе с решение, че при жените ще могат да се състезават мъже, само ако са сменили пола си преди 12-годишна възраст.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!