ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Русия се сдоби с още един голям съюзник в скандала около допускането на спортисти от страната и Беларус на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

След като преди две седмици Африка подкрепи участието на руските и беларуските състезатели до Олимпиадата, сега същото направи и Азия.

Това стана ясно слез заседанието на Азиатския олимпийски съвет в Банкок, в който участие взеха 88 представители на 43 държави. По време на гласуването е прието, че спортисти от Русия и Беларус трябва да бъдат допуснати до международни състезания и Париж 2024, но като неутрални представители.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Допуснатите до участие състезатели трябва да отговарят на общоприетите антидопингови правила. Освен това е прието, че официални лица от Русия и Беларус също трябва да бъдат допуснати да присъстват на спортните надпревари.

Както е известно, Русия и Беларус бяха извадени от международните състезания преди повече от една година, след като руската армия предприе военни действия в Украйна с беларуска помощ.

Международният олимпийски комитет вече обсъжда вероятността да допусне руски и беларуски спортисти до квалификации в Азия, в които да се борят за класиране на Олимпиадата. Подобно участие трудно би се осъществило в Европа, където повече държави са против връщането на състезатели от Русия и Беларус.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК