Нов инцидент, подобен на случая от софийски автобус, е претърпяло 15-годишно момче от Пловдив, нападнато наскоро от ултраси. След това пък хора, които би трябвало да счита за приятели са му нанесли побой, обвинявайки го, че е дал фланелката си на фенове на Локомотив без съпротива, пише TrafficNews.

Момчето от Спортното училище е нападнато от четирима ултраси, които го заплашили с отвличане и му съблекли фланелката с надпис на Ботев (Пловдив). Нападението е станало в понеделник следобед на бул. "Шести септември", на спирката пред Спортното училище. 

Тийнейджърът, с инициали К. К., чакал автобус заедно със свои съученици, когато към него се приближили 4 момчета със суичъри и качулки и започнали да го дърпат към спряла наблизо кола. Заплашвали го, че ще го качат вътре, а след това го накарали да си свали фенската фланелка. След като го оставили гол до кръста, те се качили в автомобила и изчезнали. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+) 

По-късно бащата на момчето е подал сигнал в полицията и във Второ районно е започнало разследване на случая. На следващия ден нападателите са разкрити от полицаите от районното и задържани. В ареста са отведени 16-годишният Кристиян К. и 19- годишният Никола Г. Срещу тях са повдигнати обвинения за нападението. Другите двама също са установени, разпитани и освободени. Кристиян и Никола имат  предишни криминални прояви за аналогични престъпления. Младежите са от фенклуба на Локомотив, а двама от тях тренирали бокс в боксовия клуб  - "Лаута Арми". 

За съжаление обаче нещата не свършват дотук. Ден по-късно момчето преживя нов кошмар. Нападнато е от фенове на любимия си клуб Ботев, които са и негови „приятели”. Те му нанасят доста сериозни удари в областта на краката, гърба и главата. След случилото се момчето е потърсило лекарска помощ и има издадено медицинско.

В момента пострадалият се възстановява. Той е състезател по лека атлетика. Съучениците му го описват като възпитан и неконфликтен. През 2019 г. К. К. стана републикански вицешампион в скока на дължина в зала "Асикс арена" в София. През април му предстои ново републиканско състезание и се готви за него. Треньорите му помагат да забрави случилото се.