Новият треньор на българския национален отбор по биатлон Виталий Норицин призна, че не се заема с работата заради пари, а приема назначението си за предизвикателство. В момента той е начело на руския национален отбор за жени, но се очаква да подпише за две години с Българската федерация по биатлон.

„Как възникна вариантът с България? Касперович ми направи предложение още по време на световното първенство в Антхолц. Още тогава се знаеше, че Драчов не ме иска в руския национален отбор. Първият разговор с българите беше още в Италия. Дадоха ни доста време, за да си помислим. Всичко се реши окончателно преди няколко дни. Договорът ми с Руската федерация по биатлон е до 31 май“, призна Норицин.

„За момента не съм подписвал контракт с България, но имаме споразумение за две години. Ще работим с обединен отбор на мъже и жени, а Касперович ще бъде старши треньор. Дали отивам там заради повече пари? Не търся никаква финансова изгода. Отивам да работя, а не да трупам богатство. Дори мисля, че заплатата ми ще е по-ниска от сегашната. За мен това е предизвикателство. Защо трябва задължително да работя с отбор от Топ 5. Дори Бьорндален отиде в Китай“, допълни бъдещият треньор на българските биатлонисти.

„Владимир Илиев и Красимир Анев са дали съгласие да работят с нас. Това са лидерите на отбора. Женският тим е много млад, докато мъжкият е по-опитен. Задачата е да участваме на олимпийските игри в Пекин през 2022 г. и да се представим достойно. На предишното световно първенство Илиев спечели медал. Защо да не повторим този успех на Олимпиадата“, завърши Виталий Норицин.