Официалното гласуване за избор на директорите на световното таекуондо се проведе днес в южнокорейската столица Сеул. Президентът на БФТаекуондо Слави Бинев остава единственият избран член на Борда с не корейски произход, като прецедент в историята на световната централа. 

Освен, че ще повтори мандата си от 4 години, Бинев беляза категорична победа, нареждайки се на трето място в изборните резултати сред 21 кандидата. 

Преизбирането му на този пост е поредно признание както за България, така и цяла Европа. Той продължава да е единственият европеец в управляващия орган на световната таекуондо централа и представител на единия от само двата континента със свои делегати  - Европа и Америка.

Над 6 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на таекуондо – KUKKIWON. 

По-късно тази година предстоят и избори за президент на Световната централа, а България и Европа имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Тази новина идва седмица след като страната ни домакинства историческите две световни първенства в една държава и година и най-високия форум в света на таекуондо – Генералната асамблея на световната Федерация. 

Преизбирането на президента на Българската таекуондо федерация е следствие на това, че се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт - таекуондо, както на европейско, така и на световно ниво.