Национална спортна академия се готви за ново протестно шествие в защита на държавната собственост върху територията на учебната си база в Несебър. Протестът ще се проведе на 14 април (четвъртък) 2011 г. от 11 часа. От сборния пункт - площад „Александър Невски” - протестиращите ще се насочат към Министерство на правосъдието и Висшия съдебен съвет. 
 
Само преди седмица студенти, преподаватели и служители на НСА и на други висши училища протестираха в Студентски град срещу заграбването на земи от територията на базата. Повод бе арестът на председателя на Административния съд в Бургас Атанас Вълков, който бе заловен при опит да препродаде 12 дка от територията на учебния комплекс, придобити чрез фалшифицирани документи. Оказа се, че възползвайки се от служебното си положение, висшият магистрат е подписвал решения в ущърб на НСА. 
 
Предстоящият протест цели символично да бъдат „сезирани” компетентни държавни органи на съдебната власт, от която Национална спортна академия чака справедливо решение за базата си вече 12 години.