КНДР ще бъде представена от 22 спортисти на зимните олимпийски игри в Пьончан (9-25 февруари). Те ще се състезават в три спорта и пет дисциплини. Това стана ясно след днешната среща между представители на Южна и Северна Корея и МОК. Освен това изключително затворената азиатска държава ще има 24 официални представители и 21 журналисти в Пьончан. МОК се ангажира да достави необходимата екипировка на севернокорейските спортисти.

Беше обявено, че спортистите от Южна Корея и КНДР ще манифестират заедно на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри. Делегацията ще бъде с обединен корейски флаг, който ще има двама знаменосци – по един от двете държави.

Половината от севернокорейските спортисти ще бъдат част от обединен отбор на двете корейски държави по хокей на лед за жени. Тимът ще участва с общо знаме, а вместо химн ще бъде изпълнявана народната песен „Ариран“. Беше постигнато споразумение, че във всеки мач ще участват поне по три хокеистки от КНДР.

Преди днешната среща беше ясно, че само двойка по фигурно пързаляне от Северна Корея има квота за олимпийските игри. Сега обаче бяха дадени „уайлд кард“ на спортисти от страната. Двама мъже ще участват в състезанията по шорттрек. Трима корейци ще участват в ски-бягането, а други трима в алпийските ски (слалом и гигантски слалом).