Шефове на конни надбягвания разследват ужасяващо видео, на което се вижда как жокеят Роб Джеймс се смее и скача върху мъртъв кон

Кадрите бяха разпространени бързо в социалните мрежи и предизвикаха редица негативни коментари. На тях се вижда как Джеймс изтичва до коня и скоча върху него, а след това се прави, че го язди, докато се смее с двама други мъже, застанали близо до главата на животното.

След това жокеят слиза от коня и го потупва по мъртвото тяло. Джеймс потвърди пред The Irish Field, че той е бил човекът във видеото, като конят е починал по време на тренировка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Разбрах за видео, което циркулира в социалните медии. Бих искал само да се извиня за действията си, които са били напълно неподходящи и неуважителни към прекрасна петгодишна кобила, която за съжаление претърпя внезапен сърдечен арест по време на тренировка. Искрено се извинявам на собствениците на кобилата, персонала, който се грижи за нея, конната индустрия и всички последователи на конните надбягвания за моите действия. Опитът да защитя глупостта си ще е допълнителна обида и нараняване на много лоялни хора, които ме подкрепиха по време на кариерата ми. Аз предизвиках възмущението на работодателите си, семейството си и най-вече на спорта, който обичам. Съкрушен съм от щетите, които съм причинил, и ще направя всичко възможно, за да се опитам да се поправя“ споделя Роб Джеймс.

„Ирландският регулаторен съвет по конна езда е наясно с разпространението на това съдържание в социалните медии и въпросът е в процес на разследване“, обявиха от Ирландския регулаторен съвет по конна езда.