Ивет Лалова беше избрана в Комисия на атлетите към Световната атлетика. Гласуването се проведе по време на шампионата на планетата, който върви в Юджийн, Орегон (САЩ) и в него участие взеха самите състезатели, съобщава Telegraph.bg.

Ивет не само намери място в комисията, но събра и най-много гласове от всички номинирани. Тя получи 615 вота и изпревари украинската хърделистка Анна Ружкова (607), швейцарската спринтьорка Леа Шпрунгер (585), нидерландската спирньорка Лисане се Вите (560), канадския бегач на средни и дълги бягания Матю Хюз (555) и японският състезател по спортно ходене Тошиказу Яманиши (494).

Новоизбраните и старите шестима членове на комисията ще имат работна среща за предаване на караула през ноември заедно с продължаващите членове на Комисията, в момента ръководени от председателя Рено Лавиени (Франция) и неговата заместничка Валери Адамс от Нова Зеландия.

От 2019 г. председателят и още един член на комисията на спортистите – един мъж и една жена – са пълноправни членове с право на глас на Световния съвет по лека атлетика.