ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Tрикратният олимпийски шампион Адам Пийти разкри, че в последните години се е борил с проблеми, свързани с психичното му здраве. Това пък му е попречило да се наслаждава на спорта както е било по-рано в кариерата му.

28-годишният британски плувец, който завоюва два златни медала в Токио 2020 и един в Рио 2016, има и две сребърни отличия, взе решение да не участва в държавното първенство на страната си, което предстои в началото на април, а голямата му цел си остава Олимпиадата в Париж догодина.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Малко са хората, които разбират как точно се отразяват големите успехи на психиката и менталното здраве. Не са наясно с това какъв натиск оказват върху себе си големите шампиони, за да печелят отново и отново.

Някои хора може би знаят, че през последните няколко години се борих с психичното си здраве. Мисля, че е важно да бъда честен за това. Уморен съм и не съм себе си. Не се наслаждавам на спорта така, както правех през десетте години преди това", призна Пийти.

"Продължавам да тренирам, но няма да плувам на първенството на Великобритания. Единствената ми цел е да се представя максимално добре на Олимпиадата в Париж. Потърсих помощ и знам как мога да се справя с дисбаланса в живота си, след като през последните години нямах нужните отговори", разкри още звездата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК