Германският състезател по тенис на маса Дмитрий Овчаров бе отстранен от националния отбор заради положителна допинг проба.
 
От федерацията разкриха, че роденият в Киев тенисист е дал позитивния тест на 23 август при проверка, направена в дома му.
 
Направеният анализ на неговата “А” проба е показал наличието на кленбутерол, анаболен агент, който се използва за намаляване на телесните мазнини.
 
Състезателят обяви, че е шокиран от новината. Той призна, че дори не е имал представа за наличието на препарат, наречен кленбутерол.
 
Овчаров обеща пълно съдействие на германската антидопингова агенция. Очаква се до седмица да бъде отворена и “Б” пробата на тенисиста.
 
Дмитрий Овчаров е олимпийски вицешампион от Игрите в Пекин през 2008 г., като има и сребърен медал от световното първенство в Москва, което се проведе през тази година
 
В Германия не е имало случай на хванат състезател с кленбутерол от началото на 90-те години на ХХ в., когато заради същата субстанция се разрази допинг скандалът около спринтьорката Катрин Крабе./БЛИЦ