Опитната хандбална състезателка Соня Богданова се завърна в родния си Етър-64, съобщи sport-vt.com. Крилото игра миналия сезон в турския Атлантик спор, след което се завърна в България и работи като треньор в школата на великотърновския клуб. Етър-64 отново придобива правата й и на нея ще се разчита сериозно да подсили тима в битката за шампионската титла и Купата на България.

Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева вече подновиха тренировки след паузата около Коледните и Новогодишните празници. В понеделник те проведоха първото си за годината занимание в зала „Сава Величков“.

Добрата новина освен завръщането в състава на Соня Богданова е и възстановяването на Деница Иванова, която в последните месеци лекуваше контузия.

От следващия понеделник в залата влиза и капитанът на тима Даниела Коцева, която през декември претърпя атроскопия на коляното. В момента тя набляга на фитнеса, но се очаква да е готова за пролетния полусезон.

Подготовката започва във Велико Търново, но в плановете влиза и пътуване до Турция, уточни Йонка Генчева. Треньорката се надява да бъдат уредени и контролни срещи в южната ни съседка. Надеждите са във Велико Търново пък да гостува румънският Каракал, на който етърки вече направиха визита и двата клуба се договориха за среща и в старата столица. Визитата на румънките обаче ще зависи от пускането на отоплението в ДКС „Васил Левски“.