ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар беше осъден заради шофиране след употреба на наркотици. Съдът в Поморие постанови 7 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за 18-годишния спортист.

Той трябва да плати и глоба в размер на 450 лв след сключено споразумение с прокуратурата. Произнесената условна присъда означава, че Насар ще може да представлява България на предстоящото през април европейско първенство в Армения.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Съдът е мотивирал условната присъда за щангиста с доказателства, че става дума за инцидентен случай и чистото криминално минало на провинилия се. Защитата на Карлос Насар е предоставила документацията от направени 14 допинг проби на щангиста, в които няма установени следи от упойващи вещества.

Както е известно, на 27 юли 2022 г. Насар беше спрян край поморийското село Каменар, след като близо 20 км беше преследван от полицията заради неподчиняване на сигнал да спре управлявания от него джип. В автомобила са пътували още едно момче и едно момиче. Направеният тест е показал, че спортистът шофира след употреба на амфетамини и метамфетамини. Освен това се оказало, че той няма шофьорска книжка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК