Съдът в руския град Хабаровск произнесе присъдата за убийството на бившия европейски шампион по пауърлифтинг Андрей Драчов. Обвиняемият Анар Алахверанов получи 18 години затвор. Бащата на жертвата Константин Драчов заяви, че присъдата е прекалено лека и настоя за доживотно наказание.

Андрей Драчов загина на 20 август 2017 година при сбиване пред кафене в центъра на Хабаровск. След удар с крак със завъртане Алахверанов поваля жертвата си на земята, а след това му нанася няколко удара с юмрук в главата. След това убиецът се беше укрил, но месец по-късно сам се предаде пред властите. Сега той получи присъда по член 105 от Наказателно-процесуалния кодекс на Русия – Убийство.

Пред съда обвинението поиска 19 години лишаване от свобода, докато защитата настояваше за 9 години. Адвокатите на Анар Алахверанов обявиха намерението си да обжалват. Техният клиент ще трябва да заплати нанесените морални щети на близките на Драчов, както и разходите по делото. Според адвокатите на Драчови сумата ще бъде около 5 милиона рубли.