Даниел Александров ще се бори на финал на европейското първенство в Рим. В категория до 82 кг на класическия стил българинът постигна 4 победи до момента. На старта измъкна трудно 3:3 от австриеца Михаел Вагнер, после се справи с унгареца Ласло Сабо - 5:1, на четвъртфиналите надделя и над беларусина Станислау Шафаренка с 2:1, а на полуфиналите срази германеца Ханес Вагнер със 7:3. На финала утре българинът ще се изправи срещу азербайджанеца Рафиг Хюсеинов.

При 97-килограмовите световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов обаче загуби с технически туш от олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян. Арменецът се наложи с технически туш 9:0, а сблъсъкът приключи за 2,05 мин. Все пак Милов стигна до репешажите и ще спори с турчина Ченк Илдем за място в битката за бронза срещу финландеца Мати Елиас Куосманен.

За медалите в категория до 67 килограма ще се бори и Дейвид Димитров, който също получи шанса да участва на репешажите в сряда. Димитров загуби по-рано днес от руснака Назир Абдулаев, който обаче успя да достигне до финала и така да изтегли българина. Първият съперник на Димитров ще бъде молдовецът Дониор Исламов, а при победа го чака среща с унгареца Кристиан Ищван Ванча. При нов успех в спора за бронзовото отличие българинът ще срещне арменеца Карен Асланян.