Втори ден и втори сребърен медал за България на европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в полския град Рашин.

В категория до 55 килограма при 15-годишните Нино Симеонов стана втори с двубой 187 килограма. 

Представителят на софийския клуб "Херкулес" с треньор Кристияна Колева вдигна 86 килограма за първото място в изхвърлянето, а със 101 килограма и бронз в изтласкването си осигури среброто в крайното класиране. Шампион, със само един килограм повече от българина, е Димитри Абралава от Грузия.

В категория до 45 килограма при 15-годишните Бояна Костадинова се нареди шеста с двубой от 117 килограма след 52 килограма изхвърляне и 65 килограма изтласкване. 

Другата ни представителка в тази дивизия Александра Иванова остана девета с двубой от 91 килограма (40 кг и 51 кг). Шампионка със 132 килограма е туркинята Айда Ертюгрюл.

Това е втори медал за България, след като вчера, още в първия ден на първенството, Мартин Станев грабна среброто в категория до 49 килограма при 17-годишните с двубой 167 килограма.

В петък на подиума в Рашин излизат още четирима българи - в категория до 61 килограма при 15-годишните ще вдигат Диян Ангелов и Виктор Костадинов, а при 17-годишните са Захари Венков и Станчо Борисов.