Тонислав Събев се класира за полуфиналите на 50 метра бруст на eвропейското първенство по плуване, което се провежда в Рим. 19-годишният българин подобри собственото си постижение от държавното първенство в София миналия месец. 

Събев влиза с 14-о време в полуфиналите - 27.58 секунди, но в действителност намери място под номер 12, заради правилото за участие в следващия етап само на двама състезатели от една страна.

Извън топ 16 остана вторият ни представител в тази дисциплина Любомир Епитропов, който финишира с 31-и резултат с 28.46 секунди.

„Мисля, че за полуфинала ще мога да поправя грешките си и да се представя по-добре. Стартът ми и подводното бяха малко прибързани. Надявам се следобед да поправя грешките, психологически също мога да се подобря, вече започнах да свиквам с големите състезания“, коментира Тонислав Събев пред БНТ 3.

Най-бърз на тази дистанция бе представителят на Италия Николо Мартиненги с 26.71 секунди.

Габриела Георгиева не успя да намери място на полуфиналите на 100 метра гръб. Тя финишира с време 1:02.87 минути, което не беше достатъчно за продължаване напред.

„Не мога да кажа, че съм много доволна. Малко се посхванах накрая, знам къде ми е грешката. Мисля, че направих един доста добър сезон“, обясни Габриела Георгиева.