Гигантският слалом при мъжете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен е отменен. Организаторите взеха крайното решението преди минути, след като през нощта е натрупал повече от 30 см сняг. Очаква се снеговалежът да продължи през целия ден.

Натрупалият сняг и условията, които в събота доведоха до отменянето на старта в спускането при мъжете, не позволиха на работните екипи да се справят с почистването на пистата.

В гигантския слалом в Гармиш очаквахме да видим Алберт Попов след феноменалното му представяне в последните два слалома за Световната купа в Кицбюел и Шладминг.

В рамките на три дни той записа две рекордни класирания - първо 9-о място на една от най-тежките писти, тази в Кицбюел, след което влезе и в топ 6 в нощния слалом в Шладмиг. Така за първи път от 34 години българин попадна сред шестимата най-добри скиори в старт от най-престижната верига.

На 21-годишния българин му предстои участие на световното първенство в Оре, Швеция, което ще се проведе от 4 до 17 февруари.