Българската федерация по борба ще се опита да вложи всички необходими средства, за да върне позициите си на водеща световна сила от близкото минало. След провала на мъжете на Олимпиадата в Рио стана ясно, че щабовете на националните отбори ще претърпят промени. Очакванията са Валентин Райчев да бъде освободен от състава на свободняците, като все още не е ясно кой ще бъде неговият заместник.

Съдбата на Армен Назарян също не е сигурна. От ръководството на класическия стил са категорични, че държат двукратният олимпийски шампион да остане на поста. Според информация на "Тема Спорт" за целта ще бъде направен опит в България да бъде доведен и откривателят на легендата в родината му - Роберт Нерсесян. 58-годишният арменец е с основна заслуга за изграждането на Назарян като състезател. Освен това под негово ръководство световна титла спечели Вагинак Галстян, а европейска - Вардан Агаджян.

Самият Нерсесян е бивш златен медалист от първенството на Стария континент през 1979-а. В продължение на 10 години той е бил и треньор на класиците в Самарска област. Целта е Роберт и Назарян да работят заедно до олимпиадата в Токио, като ще бъде подменен почти изцяло мъжкият състав, залагайки основно на млади състезатели от младежкия национален отбор.