Балканският шампионат по лека атлетика в зала, който трябваше да бъде в Истанбул, Турция на 11 февруари, няма да проведе. Причините са силните земетресения, които разтърсиха югоизточната част на Турция и част от Сирия и доведоха до огромна трагедия с хиляди жертви и опустошителни разрушения в няколко населени места в двете страни.

В специално обръщение към атлетическите федерации на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Фатих Чинтимар, който е президент на Турската атлетическа федерация и съпрезидент на АБАФ, заяви:

“За съжаление на 6 февруари 2023-а година в повече от 10 града в югоизточната част на нашата страна имаше сериозно земетресение с магнитуд повече от 7.7 по скалата на Рихтер, а вторичните трусове продължават и сега.

Тези големи трусове доведоха до хиляди жертви и ранени. В момента все още има хиляди, които трябва да бъдат спасени от развалините. Президентът на Република Турция реши след тези трагични събития да отмени всички национални и международни спортни състезания в цялата страна.“