В Wizz Air София маратон тази неделя ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тича заедно с Петър Нефтелимов в подкрепа на младежите с различни възможности. Нека подкрепим 21 x 2 Run2Gether with Krasse Gueorgiev & Peter Neftelimov! Йоана Колева и Ива Цолова от JAMBA и Run2Gether България презентират благородната кауза, в която всеки желаещ може да се включи, бягайки и дарявайки:

В тазгодишното издание на Софийския маратон ще има още няколко благотворителни инициативи. Очакваме ви в неделя в 9:30 ч. пред Националния стадион "Васил Левски".

Междувременно стана ясно, че в съботното традиционно бягане 5kmrun ще се включат двама кенийци и една атлетка от Етиопия, които пристигат като елитни бегачи за маратона на София. Ден преди големия старт те ще подкрепят българските любители на бяганията в Южния парк. Тяхното присъствие бе осигурено от NN, тъй като те са част от световния им тим NN Running Team. Видните гости са Самсон Кипроно Бармао, Стивън Киплагат и Тежиту Сейюн.

Самсон Кипроно Бармао е победител на миналогодишното издание на маратона на София, когато финишира с рекорд на трасето 2:14:47 ч. Той спечели и маратона в полския град Лодз през 2017 г. Най-добро лично време на класическата дистанция 42.195 км постига на 18 март в Рим: 2:08:52 ч.

Стивън Киплагат (Кения) триумфира на Брюкселския маратон през 2017 г. с време от 2:11:44 ч., а през 2018 г. заема 3-то място на маратона в Линц. 

Той се подготвя в тренировъчния лагер "Каптага" от Патрик Санг, при треньора и ментор на чудото на маратона – Елиуд Кипчоге. Най-добър резултат на 10 км: 28:09 мин.

Тежиту Сейюн (Етиопия) започва международната си кариера през 2017 г., като заема второ място на полумаратона в Букурещ. По-късно през 2017 г. тя прави своя дебют в маратона в Ница – Alpes Maritim, където печели победата с 2:33:21 ч. Личен рекорд на 10 км 33:43 мин. Понастоящем тренира в Адис Абеба.

Атлетите от първия в света професионален отбор по бягане NN Runnning Team ще се включат в събота в сутрешната загрявка и ще дадат официален старт на бяганията от 9:00 и от 10:00 часа в Южния парк. Всеки, който иска, ще може да документира срещата си със спортните звезди, като се снима и вземе личен автограф от тях.

Не пропускайте възможността да се запознаете с асовете на световната атлетика, както и да се заредите с много хъс и енергия за нови спортни успехи ден преди големия старт на маратона на София.

Още - ТУК!