Звездата на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин вкара гол при домакинската загуба на тима си с 6:7 от Кълъмбъс Блу Джакетс след продължение. Попадението беше 40-о за Овечкин от началото на сезона. 37-годишният руснак достига тази граница в 13-и пореден сезон. До момента той делеше първото място в тази класация с легендата Уейн Грецки, който има 12 последователни шампионати с 40 и повече голове.

Александър Овечкин вече общо 820 попадения в Лигата, като се нуждае от още 75, за да подобри рекорда за най-много голове в историята на НХЛ, който се държи от Грецки от 894.

Джак Рословик отбеляза втория си гол в мача 2:43 минути след началото на оувъртама и донесе победата на Кълъмбъс, който е последен в НХЛ, реализира обрат, след като изоставаше с 3:5 след втората третина. Адам Боквист също се разписа два пъти, а Буун Дженър изравни за 6:6 само 43 секунди преди края на редовното време. Ник Йенсен вкара две попадения за Вашингтон, но това не беше достатъчно.

Лидерът в НХЛ Бостън Бруинс, който вече си осигури място в плейофите, постигна четвърта поредна победа след 2:1 над гостуващия Отава Сенатърс и увеличи актива си на 113 точки. Давид Крейчи и Джейк Дебръск бяха точни след асистенции Хампус Линдхолм за 54-ата победа на "мечките" в 70 мача от сезона досега. Линус Улмарк допринесе с 40 спасявания. Дилан Гамбрел вкара за "сенаторите", които допуснаха шеста загуба в последните си седем срещи.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НХЛ
Бостън Бруинс - Отава Сенатърс 2:1
Бъфало Сейбърс – Нешвил Предатърс 3:7
Монреал Канейдиънс - Тампа Бей Лайтнинг 3:2
Ню Джърси Девилс - Минесота Уайлд 1:2 след продължение
Ню Йорк Рейнджърс – Каролина Хърикейнс 2:3
Филаделфия Флайърс - Флорида Пантърс 6:3
Вашингтон Кепитълс - Кълъмбъс Блу Джакетс 6:7 след продължение
Ню Йорк Айлъндърс – Торонто Мейпъл Лийфс 7:2
Сейнт Луис Блус – Детройт Ред Уингс 2:3 след дузпи
Уинипег Джетс - Аризона Койотис 2:1
Далас Старс – Сиатъл Кракен 4:5 след продължение
Анахайм Дъкс - Калгари Флеймс 1:5
Ванкувър Канъкс – Вегас Голдън Найтс 3:4