Букмейкърската компания Palms Bet стана спонсор на българските състезатели по плажен тенис за Европейското отборно първенство. То ще се проведе на гръцкия остров Крит от 29 септември до 2 октомври, а нашите ще бъдат представени от осем тенисисти, които ще участват в надпреварите на двойки жени и мъже и смесени двойки, където Диана Митева и Стефан Пенков са в топ 130.

Стефан Пенков и Пламен Фотев са мъжката ни двойка с най-висок ранкинг в света - топ 200. При жените тандемите ни са Диана Митева с Карина Димова и Калина Петкова с Раяна Първанова. Най-доброто класиране на България до сега е 6-о място миналата година.

Тазгодишното европейско първенство ще е сред най-силните в последните години, а доказателство за това е фактът, че при жените ще участват първите четири в световната ранглиста, а при мъжете - първите девет от топ 10 в света.

„За нас е изключителна привилегия да имаме подкрепата в лицето на Palms Bet, за да можем за поредна година да представим България на Европейско първенство. Тази година на шампионата в Гърция присъстват още 19 страни. Благодаря от името на целия отбор за финансовата помощ на компанията и вярвам, че доброто ни сътрудничество ще доведе до добри резултати“, заяви Диана Митева от името на българския отбор.

Официалното откриване на шампионата беше снощи, а състезанията във всички категории започват днес.