Осемкратният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев даде интервю за "Ройтерс". В него звездата на плуването ни споделя, че е гладен за нови успехи. “Да спечели осем поредни титли в откритите води и да постави рекорд за преплуването на Ламанша между Англия и Франция не е достатъчно за Петър Стойчев. Българинът, който ще навърши 33 години през октомври, обмисляше да се откаже от плуването след Олимпийските игри в Пекин миналата година, но промени решението си и сега отново е гладен за успехи”, пише агенцията.

„Мога да се откажа в края на годината или да плувам за още една или две години. Ще изчакаме и ще видим. Работех толкова много през годините, за да изградя репутация си, и ще бъде глупаво да продължа, ако не съм в добро състояние и ако не се чувствам достатъчно подготвен”, разказва Стойчев. 

”Стойчев, който ще се състезава на 10 км открити води на Световното първенство в Рим този месец, започва тренировки в седем сутринта всеки ден и вярва, че може да запази инерцията си в търсенето на някои нови паметни постижения”, пише медията.

През тази година Петър Стойчев спечели в Мексико през април. Тази година той ще стартира за Световната купа за първи път у нас: “Най-накрая имам възможност да почувствам, какво е да се състезаваш у дома. Надявам се да се представя добре. Харесва ми да плувам в открити води. Това ми дава шанс да обиколя света. Като дете учех география и си мечтаех да посетя различни страни, но не си и представях, че ще отида в Канада, Азия или Южна Америка. Най-неприятното състезание е в река Парана в Аржентина. Водата е жълта заради почвата и не се вижда нищо”, завършва разказа си плувецът./БЛИЦ