Звездата на родното плуване Петър Стойчев заяви, че има останал един връх, който се надява да покори преди да сложи край на кариерата си. 34-годишният състезател се надява да участва на Олимпиадата в Лондон и да спечели олимпийското злато.

"Ако успея да се класирам за Олимпиадата, тя ще бъде последното ми състезание. Годинките вече натежават. Мечтата ми е да спечеля олимпийски медал", заяви Стойчев на пресконференция.

Той се прибра в България след три победи. Първо Стойчев донесе първата световна титла на страната ни след триумфа на 25 км в Шанхай, след което спечели два старта за Световната купа – в Канада и на Охридското езеро. Те му гарантираха рекордната 11-а световна купа в плувния маратон.

"Световната титла досега ми убягваше. Щастлив съм, че донесох първи златен медал за България от световно първенство по плуване. Беше уникално изживяване, което ще ми даде сили в подготовката за олимпийските игри. Бях длъжен да постигна този успех за България и за себе си. Имах морален ангажимент в моето може би последно световно първенство", коментира Стойчев.

Българският плувец започва подготовка за европейското първенство по плуване в открити води в Израел в началото на септември./БЛИЦ