Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев посети занимание на деца, които тренират по програмата на МФВС "Спорт за хора с увреждания и деца в риск". Близо 30 деца се включиха в заниманието по бадминтон на СКБ "Академик" в зала "София". "Искрено се радвам, когато виждам добре работещ проект на МФВС. Сигурен съм, че вашите треньори правят всичко възможно да се забавлявате, да ви е приятно и да осъществявате нови познанства. Спортът учи на много навици и е полезен за вашата реализация", каза Петър Стойчев на децата. Министърът не издържа и хвана ракетата.

"Исках да се включа наравно с вас, но не съм толкова добър. Вие сте доста напреднали и се надявам тези занимания да бъдат основа за развитието ви. Именно някой от вас може да е бъдещият шампион, който ще подкрепи националния отбор на България", ката той. Петър Стойчев поздрави лично Стефани Стоева за постигнатия двоен успех - златен медал на сингъл и на двойки от Европейското първенство по бадминтон за девойки в Анкара.

Той й пожела все така достойно да защитава честта на родината. Заниманията по бадминтон са само част от програмата "Спорт за хора с увреждания и деца в риск", която се провежда за трета поредна година. За 2013 година са одобрени проектите на 48 спортни организации от 28 населени места в България. Над 1600 човека участват в двете направления на програмата - "Начално обучение за хора с увреждания" и "Начално обучение по вид спорт и спортна подготовка за деца в риск". Средствата, осигурени за реализиране на програмата през тази година, са в размер на 200000 лв.