По 1000 долара са местата за ВИП-гости на борцовото шоу "САЩ срещу Отбора на света" на 25 януари в Колорадо Спрингс с участието на българските национали в класическия стил. За останалите зрители билетите ще са по 10 и 20 долара, уточнява сайтът на родната федерация.

Арена на схватките ще е балната зала на хотел „Антлерс Хилтън”, където на специален подиум ще бъде издигнат тепих.

Кулминацията на вечерта ще е битката на световния и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов срещу атрактивния Спенсър Манго в кат. до 59 кг. В другия двубой чакан с голям интерес бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев (75 кг) ще излезе срещу Андрю Бишек, шампион от Панамериканските игри.

Преди това други четирима национали ще подгреят публиката. Христо Маринов (85 кг) срещу Джордан Холмс, Владислав Методиев (98 кг) срещу Кейлър Уилямс, Любомир Димитров (130 кг) срещу Роби Смит, а бесарабският българин Константин Стас (66) ще спори с Брайън Грахам.

Надпреварата е кръстена „Купа Джак Пинто”, на името на 9-годишно момче, което бе убито през 2012-а. След престрелка в училищния двор тогава загинаха 20 деца, а Пинто бе в отбора по борба на училището.