Хаосът в родните щанги след последните допинг скандали е все по-голям, научи БЛИЦ. Родната федерация има наказание и глоба от световната централа, но събра националния отбор за мъжа за Мондиала в американския град Хюстън.

Тежкоатлетите ни ще заминат за САЩ утре, а световното първенство е от 20 до 28 ноември. В тима ни са шестима щангисти, които обаче има голяма вероятност просто да бъдат разкарвани като панаирджийски мечки. Родната централа все още няма официално потвърждение, че ще получи разрешение да участва на световното първенство, но заяви отбор и го праща отвън Океана.

Последните два месеца щангистите водеха подготовка, която обаче бе спряна преди около 2 седмици. Те се прибраха по домовете си, а вчера получиха обаждане "на пожар" да бъдат тази сутрин в София.

Така утре Стилян Грозев, Петър Ангелов, Божидар Андреев, Александър Димитров, Ивайло Иванчев и Васил Господинов ще заминат за Хюстън, но вероятно ще се върнат още на следващия ден. Към момента шансът на българския отбор да участва на световното първенство не е много голям.