На 80-годишна възраст почина Димо Грозев - шампионът, спомогнал в България подводният риболов да се превърне в спортна дисциплина, пише "Флагман".

Една от най-големите спортни легенди на Бургас – Димо Грозев, е починал на 80-годишна възраст в дома си. Той бе може би най-емблематичната фигура в българския подводен риболов, а кариерата му започва през далечната 1968 г. 

Грозев е роден през 1938 г. в Бургас. Завършил е ВИФ „Георги Димитров“ със специалност баскетбол, следкоето е работил по професията си известно време като треньор. Успоредно с това обаче открива страстта си към подводния риболов.

Той бе дългогодишен състезател, индивидуален шампион на страната шест пъти, носител на купа „България“ общо 4 пъти и два пъти победител в междуднародния турнир „Сребърната амфора“. Печели първото организирано в България първенство по подводен риболов, което става причина още на следващата година – през 1969 г., да се сформира Републиканска комисия по този спорт и състезанието да се превърне в ежегодно и спонсорирано от държавата. 

До последните си дни той не спираше да се интересува от изявите на младото поколение – неговите наследници в подводния спорт. Той се оттегли от спорта преди около 12 години и оттогава досега живееше във вилата си в с. Паничарево.