Тази вечер внезапно почина дългогодишният шеф на обединения спортен клуб "Левски" Стоян Хранов. 73-годишният легендарен деятел е постъпил днес в МВР болница и си е отишъл от този свят след тежък кръвоизлив. В последните години той изкара и инфракт. Въпреки здравословните си проблеми обаче продължаваше да работи активно.

Стоян Хранов беше основен двигател в клуб "Левски", организираше редица благотворителни инициативи и се опитваше да помага с всички средства на закъсалите отбори.

Оттегли се през юли от председателския пост в спорни клубове "Левски". В края на септември трябваше да се състои изборно събрание, на което ще бъде избран неговия наследник.

Хранов е роден на 29 юли 1942 г. в София. Инженер е по образование, работил е в Столичната община. От почти 40 години е в управлението на СК "Левски", ненапразно го определят като една от легендарните фигури в управлението на спортния клуб. Първоначално е бил заместник-председател на "Левски", а от 15 април 1989 г. до 2015 г. неизменно е негов председател. Член е на БОК. Почетен гражданин на София.

Редакцията на Агенция БЛИЦ изказва своите съболезнования на семейството и близките на починалия. Почивай в мир...