След кратко боледуване на 79-годишна възраст почина известният български спортен деятел Славчо Тепавичаров. Съпругът на Мария Гигова беше дългогодишен председател на ДФС Академик (София), председател на Българската федерация по гребане и председател на Българския футболен съюз. Той е и дългогодишен член на Българския олимпийски комитет.

Опелото на Славчо Тепавичаров е на 30 октомври, сряда, от 11:30 часа в храм "Свети Седмочисленици" в София.

Славчо Тепавичаров е завършил бившия ВИФ. Бил е учител в Трън по разпределение. Работил е като физкултурен организатор, треньор по футбол. По-късно преминава на работа в дружество “Червено знаме”, след това - в Академик София (там е председател на дружеството). След време започва работа в тогавашния БСФС, където завежда отдел “Водни и зимни спортове”. Бил е завеждащ отдел “Подготовка на национални отбори”. По същото време става председател на Българската федерация по гребане. Оглавява я в продължение на два мандата. В БСФС работи 24 години. През всичките е член на бюрото на централния съвет.

Бил е заместник-председател и председател на Българския футболен съюз. По-късно съпругата му - Мария Гигова, заминава на работа в Англия и във Франция. Той я последва. През 2000 г. двамата се връщат отново в България. Оттогава доскоро работеше в Министерството на спорта и се занимава предимно с олимпийската подготовка.

Екипът на БЛИЦ изказват съболезнования на близките и роднините на Славчо Тепавичаров! Поклон пред паметта му!

gigova.jpg