Националните състезатели по вдигане на тежести са малтретирани от допингченгетата. Това признаха на пресконференция днес треньорът на тима Иван Иванов и генералният секретар Борислав Гидиков. Нашите са проверявани на лягане и на ставане, с което се нарушава подготовката им за предстоящото Европейско първенство в Тирана (Албания). Шампионатът е от 8 до 14 април.

“Хората си вършат работата, но пречат на нас. Ще ви кажа какво се случва. Подаваме час в УАДА (Световната антидопингова агенция), в който да ни проверят, например между един и два на обяд. Те идват в 5 часа и стоят до десет и половина. Тренировката ни отива на кино. Просто това е тормоз. Така е при всички в щангите, защото поддържаме връзки и с останалите отбори. Проверяват ни най-вече нас, на Балканите, българи, турци, гърци”, заяви Гидиков.

“Сега искат да купим на всички състезатели лаптопи, за да казват къде са. Имаме обаче момчета от малцинствата, които събота и неделя отиват на село при баба си. Ако трябва да купим на всеки по един лаптоп, баща му ще вземе да го продаде. И накрая пет хиляди долара глоба, ако не те намерят на адреса. Миналата година бяхме дали час за проверка между шест и седем сутринта, случайно някой състезател да не излезе. Хайде да не ви казвам, ама като дойде някой проверяващ в гетото, пристига с чантата, а бабата го гледа като полезно изкопаемо. Ония приказват на английски, тя жената български не знае, страшна работа...И после пет хиляди долара, защото не си е на мястото”, допълни шефът./БЛИЦ