Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Ултрамаратонецът Краси Георгиев успя да финишира 55-часовото си благотворително бягане в Пловдив, след като повече от две денонощия даваше всичко от себе си в Цар-Симеоновата градина. Точно в 17:00 часа атлетът завърши успешно изключително тежкото предизвикателство, в което беше подкрепен от стотици хора от най-различни възрасти, които тичаха рамо до рамо с него и го окуражаваха. 

"55 часа" се превърна в Празник на мотивацията, каквато беше една от основните цели. Краси искаше да насърчи повече хора към активен живот и успя, след като в петък, събота, а и под дъжда днес се явиха страшно много желаещи да бягат с него - над 1000. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Главната цел на събитието беше набирането на финансови средства в помощ на децата с онкохематологични заболявания. Общите километри, изминати от всички включили се в предизвикателството, ще бъдат обърнати в левове от една от банките. Например: 20 000 километра ще бъдат превърнати в 20 000 лева, които ще бъдат в помощ на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания". Имаше поставена и специална кутия, в която всеки желаещ даряваше пари.

Краси Георгиев стартира 55-часовото бягане в петък в 10:00 часа сутринта, когато тръгна от Гребната база, премина покрай река Марица и влезе в Цар-Симеоновата градина, където навъртя близо 340 километра!

Логично на няколко пъти той имаше почивки за кратък сън, както и спирания за масажи. Налагаше му се да спира и заради различни болежки и да му бъде оказвана помощ от физиотерапевта Димитрина Сивкова. 

"Благодаря ви! Радвам се, че дойдохте толкова много хора, въпреки дъжда. Надявам се, че мотивирах пловдивчани", каза Краси Георгиев на финала. 

"Аз никога не се отказвам. Толкова хора имаше около мен и тичаха, че аз нямаше как да се откажа просто. Благодаря на всички. Ако ме поканите следващата година, отново ще дойда", обърна се ултрамаратонецът към присъстващите. 

Попитан какво иска да направи след 55 часа бягане, героят отговори с усмивка: "Да се изкъпя".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ